Wat is IoT? Voorbeelden Internet of Things en hun bijdrage

De term “Internet of Things” betekent dat objecten verbonden zijn aan het internet en hierdoor aan elkaar. Als deze op een slimme manier samen komen, kunnen we de wijze waarop we leven, leren, spelen en werken enorm verbeteren. Dit klinkt nog vrij abstract, laten we naar een aantal voorbeelden kijken.

Connected koelkasten: monitoren voedsel en voorraden en voegt automatisch boodschappen aan je appie-app of bestelt het zelf direct. Bijdrage: bespaart tijd en voorkomt wellicht dat je vergeet je melk op te drinken.

Lees meer over de Award winning LG Smart Fridge.

Connected garagedeur: Wanneer jij naar huis rijdt, opent de garage deur automatisch wanneer jouw auto binnen 5 meter afstand aan komt rijden (zie video). Bijdrage: gemak en veiligheid.

Connected CV-verwarming: kennen we nu al van Toon en Nest. De thermostaten die automatisch handelen op basis van wat jij hebt ingesteld in je app.  Bijdrage: bespaart energiekosten.

Connected basketbal: wordt er in de huiskamen gespeeld met een basketbal, dan wordt er in het TV menu opties getoond van basketbal wedstrijden (zie video hierboven). Bijdrage; home entertainment experience.

Connected home: sensoren die het huis monitoren op inbraak, brand en verlichting rondom activiteiten zoals slapen, wakker worden. Bijdrage: verzekeringskosten, controle, gevoel van veiligheid en klimaatbeleving.

Connected cars/auto: het gedrag van groepen auto’s op de snelweg wordt gemonitord en wordt centraal gestuurd naar een optimale bezetting van de weg om files of ongelukken te voorkomen. Bijdrage: brandstofkosten, verzekeringskosten, vertraging, stress op de weg.

Wil je nog meer inspiratie, bekijk deze video’s over The Internet of Things: