Waarom de Facebook Messenger app downloaden?

Facebook Messenger app

Is de Messenger app van Facebook nu beter dan Whatsapp, Telegram of Facebook chat? Moet ik nu nog een extra app installeren? Hier een aantal redenen waarom de Messenger app beter is andere alle andere apps (volgens Facebook zelf).

1. Sneller en beter dan Facebook Chat.

Hier heb ik de 5 redenen beschreven waarom Facebook de Messenger app heeft ontwikkeld los van de Facebook app. De voornaamste reden voor gebruikers om de app te downloaden is om de chat-experience ten opzichte van Facebook Chat veel beter te maken: gebruik van groepen, een primaire en dus snelle chat omgeving en betere push notificaties.

2. Meer contacten in één app.

Waar Whatsapp alleen je contacten vanuit je telefoonlijst heeft, combineert Messenger deze gegevens met die van Facebook. Heb je een vriend wel op Facebook maar niet in je telefoonlijst, geen probleem, met Messenger kun je net als Whatsapp met deze vrienden chatten.

3. Leukere groepen aanmaken

Groepen Messenger

Het gebruik van groepen vind ik persoonlijk de beste feature van Whatsapp. Vroeger had een beperkte groep vrienden op Facebook en kon je ‘alles’  met iedereen delen. Dit is nu niet meer zo en Whatsapp had hier de ideale oplossingen voor. In de Messenger app is groepen aanmaken één van de prominente functionaliteiten.  Een groep voor een etentje, voor je voetbalteam of voor familie. Met ‘Vastzetten’  kun je eerdere Facebook Chat groepsberichten omzetten naar een nieuwe groep.

4. Direct zien we allemaal online is.

Net als bij Facebook Chat kun je in de Messenger app gelijk zien wie er ‘actief’ is. Via het menu ‘personen’  kun je direct zien wie allemaal online is en direct kan reageren. Dit maakt het chatten nog sneller en leuker dan Whatsapp. Zoek je namelijk een vriend waar je direct mee wil chatten, dan is dit heel handig. In Messenger uitzetten dat je online bent, dit kan over via het menu ‘personen’. Bij je eigen naam staat de optie om het uit te schakelen.

5. Gratis bellen met contacten. 

Met de Messenger app kun je ook direct met je vrienden bellen. Deze optie biedt Whatsapp niet, wel de Viber app, echter is Viber minder populair. Gratis bellen met de Messenger app is natuurlijk altijd handig en onderscheidend ten opzichte van Facebook Chat en Whatsapp. Toch moeten we de kwaliteit van de gesprekken nog afwachten.

Overal is de Messenger app een sterke samenvoeging van Chat functionaliteiten die je tot dusverre alleen verdeeld zag over verschillende Chat apps en brengt Facebook met Messenger een superieure chat app. Of het een succes gaat worden is afhankelijk van de technische resultaten, nu klagen veel gebruikers nog in de app store over crashes en andere problemen en zien we ook dat het erg lastig is om gebruikers van Whatsapp naar een andere chat dienst te krijgen. Telegram is het ook niet gelukt, ondanks de voordelen van de Telegram app.

Download hier de Messenger app voor iPhone 

Download hier de Messenger app voor Android

Lees meer blogs van Humphrey: