Pizza bestellen met Bitcoins bij Thuisbezorgd.nl

Schermafbeelding 2013-12-01 om 12.50.04

De populariteit van Bitcoins stijgt enorm, maar wat moeten wij er nu mee? Het elektronische geld is geïntroduceerd in 2009 en lijkt sinds vorige maand een enorme vlucht te nemen. In één maand tijd steeg de waarde van 1 bitcoin van 100 euro naar boven de 850 euro en ontstonden de bitcoin miljardairs. Ok, ik werd getriggerd en ging op onderzoek uit: “even een pizza bestellen bij Thuisbezorgd.nl… met bitcoins”.

Ik ging mij inlezen via verschillende sites om een goed beeld te krijgen van Bitcoins. Wat zijn de gevaren en hoe werkt het nu precies? Dit heb ik beschreven in: In 4 stappen aan de slag met bitcoins. Ik ging aan de slag en na het aanmaken van een Bitcoin Wallet en het kopen van Bitcoins via Bitonic.nl was ik Bitcoin maagd af. Vol verbazing zag ik netjes mijn 20 euro omgetoverd naar Bitcoin: 0,02111 BTC. Dit was omgerekend 18,34 euro (vanwege transactiekosten).

Nu was het tijd om mijn heerlijk pizza te gaan bestellen. Op naar www.thuisbezorgd.nl en hier selecteerde ik Domino’s. Na de bekende stappen kom ik bij “Kies je betaalmethode” en ja hoor… helemaal onderaan zag ik een logo met de bekende ‘B’ van de Bitcoin staan.  Hieronder staan de schermen met betalingsflow. Hier zie je ook hoe eenvoudig je Bitcoin Wallet (vergelijkbaar met een Paypal of iDeal betaling) integreert met het bestelproces.

Schermafbeelding 2013-11-30 om 12.20.37

Betalen met Bitcoins kun je op twee manieren doen. 1) je klikt op “Betalen met Bitcoins”, dan opent je bitcoin wallet op je PC en accepteer je met je wachtwoord of 2) je scan de QR-code met je Bitcoin Wallet app opent en accepteer je met je wachtwoord. Het gebruik van de QR-code is zo makkelijk, het lijkt voor het eerst echt een toegevoegde waarde te hebben in onze wereld.

Afrekenen met bitcoin

Dit scherm hierboven verschijnt op het moment dat je wilt gaan betalen met Bitcoin. In mijn geval was de pizza € 8,45 en werd dit omgerekend naar 0,0100 Bitcoin (BTC). Links kun je klikken op “Betalen met Bitcoin”, dan opent mijn Bitcoin Wallet of rechts kun je de QR-code scannen met je Bitcoin Wallet app.

Bitcoin Wallet

Klik je op “Betalen met Bitcoin” dan kom je in je Bitcoin Wallet. Deze heb ik al eerder gedownload en geinstalleerd (lees hier hoe). Boven aan staat het Bitcoinadres van Thuisbezorgd.nl en daaronder het bedrag. Op het moment dat ik klik op verzenden, dan moet ik mijn wachtwoord opgeven die gelinkt is aan mijn portemonnee in mijn Bitcoin Wallet. Dit verliep heel eenvoudig.

Schermafbeelding 2013-11-30 om 12.28.27

Na de betaling moet je teruggeleid worden naar de website van Thuisbezorgd.nl. Dit ging bij mij niet automatisch. Uiteindelijk heb ik zelf in het venster (zie hierboven) geklikt op “refresh” en kwam het bericht dat mijn betaling succesvol was verlopen. Super. De uiteindelijke transactie van mijn rekening naar Thuisbezorgd.nl duurt ongeveer 10 minuten. Dit is bij alle transacties bij Bitcoin en dit wordt aangegeven in details in je Bitcoin Wallet. Ik kreeg in ieder geval al een bevestiging van Thuisbezorgd via email en .. mijn pizza!

Bitcoin betaling succes

Aan de slag gaan met Bitcoins is vrij eenvoudig, maar ik wil je wel aanraden om je goed in te lezen op de website. Ik kan niet alle details en gevaren toelichten zoals zij dit kunnen. Onderaan mijn blog “In 4 stappen aan de slag met Bitcoins” heb ik een aantal goede links over Bitcoin gezet.

Klik hier voor meer info

Meer blogs van Humphrey: