Mijn 10-daagse trip door Silicon Valley – Fotoverslag deel 2

Tim Chang

In deel 1 van mijn fotoverslag over Silicon Valley vertel ik over mijn eerste dagen van mijn 10-daagse trips. In dit deel sluiten we het GMIC event af en rijden we richting het zuiden. Een uur onder San Francisco ligt het hart van Silicon Valley, daar waar vandaag de dag de grootste techbedrijven ter wereld zich bevinden: Apple, Google en Facebook. Maar eerst nog mijn foto hierboven met Tim Chang, Managing Director bij Mayfield Fund. A big guy in the Industry. Hij investeerde in het bedrijf Playdom, welke later aan Disney werd verkocht voor 563 miljoen dollar. Ching Ching… Hij zat in de laatste panelsessie op het GMIC event en gaf als venture capitalist tips en tricks voor startups. Nice pic!

Winner app attack GMIC

Na deze panelsessie met de big 4 venture capitalists, werden de winnaars bekend gemaakt van de GMIC competities op het gebied van apps (AppAttack) en Games. Deelnemers moesten zich via de website opgeven en de top 10 mocht zich op het evenement presenteren met een 3 minuten pitch. De jury, een team van 10 experts uit Silicon Valley, beoordeelde de deelnemers en de kritieken waren soms behoorlijk pittig. Ik ging uiteindelijk op de foto met de AppAttack winnaar: www.getlocket.com. Check hun website.

Gerelateerd artikel: Mijn 10-daagse trip door Silicon Valley – Fotoverslag deel 1

facebook entrance

Na de GMIC after-party op de woensdagavond, was het donderdagochtend tijd voor the-best-experience-ever. Ok, dat was misschien wat over de top, maar we gingen langs bij het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park. s’Morgens weer vroeg het bedje uit, 9 uur de auto gepakt en vanuit het drukke centrum van San Fran vertrokken we naar Facebook. BIj Facebook aangekomen, kwamen we in een hele andere wereld: in de middle of nowhere bevond zich het “12 koppige” hoofdkantoor, een subwereld met een eigen lifestyle en visie op wat wij gewoon werk noemen. Bekijk hier onze videotour door het Facebook kantoor.

foto 4

Facebook was al geweldig, maar we moesten door. We reden door naar de HP garage, het oude huis van Steve Jobs (allemaal in Palo Alto) en op 5 minuten rijden van elkaar, op naar Google. Ja ja,. het grote Google. Hier hadden we echter geen afspraak. Bummer zou je denken, maar niets is minder waar. Je moet er zelf een feestje van maken en zo hadden we toch een mooie tour over de campus met onze Google bikes en wisten we toch nog een trucje uit te halen om binnen te komen. Ik bedoel, iedereen moet toch wel eens naar het toilet 🙂 Het leukste fimpje van onze trip (HP garage, Steve Jobs’ Huis, Google, Apple en Apple Campus 2) moet je echter even checken.

foto 5

Bij het Android gebouw op de Google Campus, alle firmwares van Android op levensechte grootte.

Google Self driving car

We waren nog geen seconde bij Google en er kwam al een ‘Self-driving-car‘  van Google de hoek om. Wij wilden graag meerijden maar de jongens waren druk aan het testen met Laptop en al in de auto. Jammer, dat was echt een mooie ervaring geweest!

space ship apple campus 2

Net niet het (hele) filmpje gezien? Wij gingen langs daar waar het nieuwe Apple hoofdkantoor gebouwd gaat worden. De Campus 2, ook wel de Spaceship genoemd. Wij waren heel benieuwd naar het stuk grond en of wij een steentje konden bijdragen aan de opbouw ervan. Want we weten allemaal dat de verwachtingen hoog zijn en we wachten allemaal op de Next Big Thing van Apple (vanaf 8.40 min).

Na een lange dag rondcrossen in Menlo Park, Palo Alto, Mountain view en Cupertino (allemaal max 20 min rijden van elkaar), was ik gebroken. Dat begrijp je wel. Wat een wereld en wat een bedrijven. En het weer was ook nog eens fantastisch. De volgende dag stond Stanford University voor de deur, was ik vrijwilliger bij het wel bekende Mobile Monday event (Silicon Valley edition) en ging ik nog langs een aantal startup. Dit vind je terug in deel 3 (in de maak).

Meer blogs van Humphrey: