Hoe werkt de Messenger app van Facebook?

Facebook Messenger app

Wil je weten hoe de Messenger app van Facebook werkt? Of vraag je jezelf nog af waarom je de Messenger app zou moeten downloaden? Lees hier welke stappen je moet nemen om aan de slag te gaan met de nieuwe app.

Stap 1. “Hallo, we zijn overgestapt op Messenger” 

Je hebt vast gemerkt dat Facebook je nu forceert om vanuit de Facebook app de Messenger app te downloaden als je naar Facebook Chat gaat. Facebook geeft aan de Messenger veel sneller is de app veel meer een soort Whatsapp dan een chat-omgeving zoals je gewend bent binnen de Facebook app. Aan de slag? Klik op ‘installeren’.

Stap 2. Installeren van de Messenger app

Het zal je opvallen dat in de app store op dit moment de app ratings heel laag zijn. Veel gebruikers klagen over technische problemen andere klagen over het feit dat ze balen dat ze geforceerd worden om over te stappen. Na het installeren kun je de app openen en doorgaan met je bestaande Facebook account op je device of wisselen van account. Net zoals bij Whatsapp wordt je 06-nummer gecontroleerd.

Stap 3. Messenger gaat aan de slag met jouw gegevens en instellingen

Na het verifiëren van je 06-nummer vraagt hij toegang tot je contacten zodat je via Messenger, net als met Whatsapp, met iedereen kan chatten. Volgende vraag: Schakel Meldingen in, zodat je push notificaties kan ontvangen bij nieuwe berichten. Na een laatste OK ben je nu volledig geïnstalleerd. Je kunt gaan chatten.

Stap 4. Welke “nieuwe” functionaliteiten biedt Messenger?

Je kunt op verschillende manieren chatten. Via het menu ‘recent’ kun je chatten vanuit het bekende overzicht van chats. Hier zie je de laatste chats, eventueel met groepchats. Daarnaast is er een specifieke menu optie “Groepen” om voor verschillende zaken een groep aan te maken. “Vastzetten” in de Messenger app betekent dat je eerdere Facebook Chat groepsgesprekken kan omzetten naar Messenger app groepchats. Naast groepen kun je met Messenger bellen via Wi-FI, Stickers gebruiken en zien wie er online zijn. Handig om direct een leuk gesprek mee te starten.

Stap 5. Aan de slag met ‘Meldingen’

Het kan voorkomen dat je even niet zit te wachten op al die meldingen van vrienden. Je zit wellicht even in een belangrijk gesprek of je ligt te slapen. Via instellingen kun je de instellingen van meldingen instellen (mooie zin). Je kunt meldingen voor 1 uur uitschakelen of tot 8.00 de volgende ochtend (kun je lekker slapen). Alles om het chatten wel leuk te houden.

Extra’s: ook in groepchats kun je zien wie het bericht gelezen heeft, dit heb je nog niet op Whatsapp. Daarnaast kun je heel snel Selfies maken, iets waar iedereen tegenwoordig gek op is.

Veel plezier met de Messenger app 🙂

Download hier de Messenger app voor iPhone 

Download hier de Messenger app voor Android

Lees meer blogs van Humphrey: