Hoe werkt Apple Pay (uitleg in 4 stappen en video)

Apple Pay

Hoe werkt Apple Pay? Kort gezegd is het betalen met je iPhone in een winkel of online. Hieronder beschrijf ik de stappen en extra informatie over wat je moet weten of Apple Pay. Daarnaast heb ik een goede video, zodat je kunt zien hoe Apple Pay werkt. Op het moment van schrijven is Apple Pay nog niet actief in Nederland.

 

 

1. Apple Pay werkt op de iPhone 6, Watch en de nieuwe iPads.

Voor het gebruiken van Apple Pay heb je een iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, iPad Air 2 of iPad mini 3 nodig. Deze Apple toestellen hebben namelijk NFC om in de winkel een betaalapparaat te herkennen. Heb jij een iPhone 5s, dan heb je weer de Apple Watch nodig om in de winkel te kunnen betalen.

2. Start met een credit- of debitcard in te stellen als betaalmiddel

Betalen gaat vooralsnog met een credit- of debitcard. Bij het instellen van Apple Pay kun je één of meerdere betaalpassen opgeven. Hierbij kun je een favoriete kaart opgeven, deze wordt als eerste getoond als je gaat betalen.

Apple Pay watch

3. Om te betalen, houd jouw toestel dichtbij het betaalapparaat

Nadat de caissière het bedrag heeft ingevoerd in de kassa, dan is het zaak om jouw toestel dichtbij het betaalapparaat te houden. Via NFC wordt dan het bedrag, informatie over het product en de betaling op jouw toestel getoond plus jouw favoriete betaalpas als voorgeselecteerd. Je staat nu op het punt om te betalen!

4. Bevestig betaling met je Touch-ID 

Controleer het bedrag en of je het Apple Pay logo ziet. Klopt alles? Dan kun je met je vingerprint (Touch-ID) de betaling bevestigen. Heel simpel. Dan volgt de verwerking en de informatie verstrekking over de gedane betaling. Deze methode zal ook zo werken voor online betalingen bij iTunes voor bijvoorbeeld apps, muziek en games.

Hoe kun je het veilig gebruiken?

Apple heeft goed nagedacht over hoe ze het veilig kunnen aanbieden. 1) Je moet eerst zelf je betaalpas koppelen aan Apple Pay in jouw toestel. 2) via NFC moet de betaling van de kassa op jouw toestel komen 3) door het gebruik van vingerprint (Touch-ID) kan alleen jij betalen (of je moet een vinger missen) 4) ben je je toestel toch kwijtgeraakt, dan heb je “FindMyiPhone“.

Veel plezier met Apple Pay!

Lees meer blogs van Humphrey: