Google Glass: Het wordt afkicken voor smartphone gebruikers

[door Humphrey Fredrikz] Je herkent het vast wel. Snel even op je smartphone kijken, we doen het zo’n 150 x per dag. Hopend op een nieuwe email, appje of whatever.. het maakt niet eens uit wat. Dit doen we stiekem, door net even de telefoon uit de broekzak te halen. Tijdens gesprekken, tijdens presentaties, tijdens meetings en tijdens het eten. Buigend met het hoofd omlaag, scrollen we door onze berichtenlijst. Het lijkt wel of de digitale wereld echt veel interessanter is dan de offline wereld. Het is niet mijn mening, maar velen vinden het asociaal gedrag. En ook ik ben guilty! De komst van Google Glass is omstreden.

Gadgetliefhebbers kunnen niet wachten, de next step in (mobile) information technology. Als de smartphone onze wereld heeft veranderd, wat moeten we dan wel niet van Google Glas verwachten? Anderen zijn huiverig vanwege privacy redenen. Iedereen kan iedereen filmen zonder dat je het van elkaar door hebt en waar gaat deze informatie naartoe? En kunnen mensen wel autorijden en tegelijkertijd naar Google Glass kijken? Vrouwen misschien wel, mannen waarschijnlijk niet! Komen er ook hoge boetes op onverantwoord niet Glassfree rijden?

Mijn fascinatie gaat naar de steeds snellere ontwikkeling van informatie technologie en de wijze waarop wij technologie gebruiken om onszelf te ontwikkelen. Want daar waar ons geheugen stopt, onze locatie onbekend is, ons beeld niet scherp genoeg is en waar onze kennis en informatie beperkt is, daar pakken wij onze smartphone en Googlen we het gewoon even. Onze hersenen zijn straks zeg maar ‘in de cloud’. Je weet het antwoord wel, je moet het alleen even opzoeken. Het is een evolutie! Ik kan nu echt veel meer tegelijkertijd.

Google Glass. We gaan ons nog verder evolueren. Het drong pas tot mij door bij het zien van de presentatie van Sergey Brin van Google via TED.com. Glass is deels ontstaan uit een frustratie van smartphone beperkingen. Het deed me denken aan apps waarmee je tijdens het op straat lopen de weg in de gaten kan houden en tegelijkertijd kan typen. Het concept was goed, alleen nog niet af. Glass gaat er echter voor zorgen dat we niet meer hoeven te typen, handsfree, zien waar we lopen en .. rechtop gaan staan (zie de presentatie van Sergey Brin voor het visualisering). Het doet me denken aan de evolutie van de mens: van Dryopithecus naar Oeropithecus.

Het wordt dus afkicken, we hoeven zo meteen niet meer 150 x per dag naar onze smartphone te grijpen. Nieuwe berichten komen rechtsbovenin je gezichtsveld ‘in beeld’. Het zal wel even wennen worden om jezelf een houding te geven als je in de kroeg staat te wachten op .. dan maar de dames bij de bar filmen. Kun je later weer delen met vrienden 😉

Bron: mobilemarketing.nl

Lees meer: