eBay 3D Printing app: het wordt schieten!

3D Printing app ebay

eBay lanceerde vandaag haar nieuwe 3D printing app voor iPhone: eBay Exact. De app stelt gebruikers in staat om producten persoonlijk te maken. In de app kunnen gebruikers namelijk kiezen om een product te “customizen”. De producten worden vervolgens door middel van 3D printers geproduceerd. Ik ging aan de slag met een miniatuur van mijzelf. Het werd foto’s schieten!

3D printing wordt steeds meer mainstream en hier wilt eBay ook op inspelen. Met de lancering van de app met 20 verschillende producten is het ook een beetje een marketing stunt. Echter, wel een goed begin. Voor het realiseren van de producten werkt eBay samen met de top 3 (Amerikaanse) 3D printing companies: MakerBot, Sculpteo en Hot Pop Factory. Je kunt voornamelijk kiezen uit sieraden, accessoires en een “personalized Figurine”.

eBay app producten

De app werkt verder goed, de functionaliteiten zijn eigenlijk vrij standaard iPhone. Het meest opvallende zijn de prijzen voor de producten. Voor een mini-me betaal ik $150 en ik moet 20 dagen wachten voordat het thuis wordt afgeleverd. Het blijft mij wel onduidelijk of de app alleen voor de U.S. en Canada beschikbaar is. De betaalmethode in de app wordt verzocht door (uiteraard) PayPal en dit betekent alleen username en paswoord invullen en klaar is kees.

Conclusie

Ik vind de app eigenlijk best vernieuwend. Het werkt vrij simpel en ik verwacht dat het personificeren van producten en dus het gebruik van 3D printing zeker een vlucht gaat nemen. Een grote uitdaging van 3D printing is de software om gebruikers te helpen om mooie (design) producten te maken. Een iPhone of wellicht op termijn een iPad app kan hier zeker een bijdrage in gaan leveren. Het is een kwestie van tijd voordat eBay duizenden producten aanbiedt waar iedereen zijn eigen gezicht of handdruk op kan zetten. Op naar meer 3D printing apps!

Lees meer blogs van Humphrey:

Mijn Bol.com app in 2 uur klaar
Top 5 Key Internet Trends van Mary Meeker
Hoeveel omzet mis ik zonder mobiele strategie?