Appmachine: Mijn Bol.com app in 2 uur klaar

bolcom_appmachine

Met Appmachine.com kan elke boerenpummel een app maken. Ik wilde zelf dus ook graag aan de slag. Ik dacht bij mijzelf. Wat zou er nou mooier zijn om de duurste, populairste of meeste ingewikkelde app zelf binnen 2 uurtjes na te maken? Zelf heb ik bij Sharewire gewerkt en weet ik dat het ontwikkelen van apps maanden kan duren. Ik dacht even hard op en toen kwam het. Ik ga de nieuwe Bol.com app maken. “Zo gezegd, zo gedaan”,…

Klik hier voor meer info

Wat is Appmachine? Hoe Appmachine werkt is eigen vrij simpel. Het platform haalt na het invoeren van jouw URL informatie op van je website, denk hierbij aan nieuws, feeds en social media. Deze worden in blokken gepresenteerd. Door middel van het “Drag & Drop” systeem (en ja, het bestaat echt) kun jij de app gaan indelen. Het meeste werk zat voor mij in het grafisch opmaken. Je kunt namelijk logo’s uploaden, afbeeldingen toevoegen, kleuren aanpassen. Enfin, lekker knutselen aan je app. Via de preview app is het mogelijk om “real-time” de app op je smartphone te zien. Dit gaat via een app die te downloaden is in de app store.

appmachine_drag_drop

Bij Bol.com is het natuurlijk de bedoeling om producten online te verkopen. Ik heb hiervoor de volledige productcatalogus nodig, echter dit kon niet met Appmachine. Via het toevoegen van een extra blok “product” kon ik wel “handmatig” producten toevoegen en hier een URL achter zetten. Deze linkt vervolgens naar de mobiele site van Bol.com. Dit kan zelfs nog in de app gebeuren. Wel interessant voor een affiliate model. Even contact opnemen met Maurice Jonger (Twitter).

Zie hier een aantal voorbeeldschermen die goed werkten:

bolcomappmachine1bolcomappmachine4 bolcomappmachine6

 

Conclusie:

Ik ben niet heel diep gegaan met het uitproberen van alle mogelijkheden van Appmachine,  echter ik moet toegeven dat ik heel ver ben gekomen en stiekem toch best een leuk appje in elkaar heb gezet. Aan de andere kant, het is geen app zoals die een gespecialiseerd bureau kan maken. De menu en navigatie opties zullen waarschijnlijk nooit zo zijn als echter designers het zouden willen. Ik weet niet of tablet apps mogelijk zijn. Apps zoals Buienradar, Google maps of 9292 kun je er niet mee maken.

Ik zou zeggen, ga zelf eens spieken! Een app voor € 399, wie wil dat nou niet 😉

Ps. Deze app heb ik niet in de app store gepubliceerd.

Klik hier voor meer info

Meest gelezen blogs van Humphrey: