5 Google Glass apps die smartphones doen vergeten

Wat is Google Glass zonder killer-app? De meningen zijn nog verdeeld over de wearable van Google. Het lijkt meer iets voor nerds, chirurgen of automobilisten. Morgen begint de volgende hackathon van Google om weer nieuwe app ideeën te stimuleren. Toch dook ik even de diepte in en ging op zoek naar 5 inspirerende apps waarbij ik het gevoel krijg dat het vernieuwend is ten opzichte van wat-we-al-kunnen.

1. Kook heerlijke gerechten met Google Glass

Een groot voordeel van Google Glass is dat je handen vrijhoudt om werkzaamheden zoals koken uit te voeren. Google Glass apps zoals NavCook en KitchMe helpen met ingrediënten, kookstappen en tijden. Bij KitchMe kun je kiezen uit een uitgebreide lijst met gerechten en helpt het in de supermarkt met het bijpassende boodschappenlijstje.

2. Gezichtsherkenning met de Medref Glass app

We zijn zeker nog niet het stadium gepasseerd, maar in hoeverre kunnen wij ons nog beschermen tegen gezichtsherkenning door een Glass of smartphone gebruiker? Facebook doet het eigenlijk al jaren, we worden automatisch getagd. Eigenlijk eng he? De Medref app herkent partienten, haalt patientgegevens op en werkt ze bij met nieuwe data, zoals foto’s.

3. Cijfers en statistieken tijdens een sportwedstrijd

Ben jij ook gek op feitjes en statistieken tijdens een voetbalwedstrijd? Hoeveel procent balbezit heeft Ajax ten opzichte van het aantal kansen? Hoe hard was dat schot op doel? Zie de Blue Glass app tijdens een honkbal wedstrijd. Je kunt gerust even een biertje halen, terwijl je volledig op de hoogte blijft. Nooit meer terugrennen vanuit de schuur 😉

4. Snel prijzen checken op Amazon in de winkel

Alsof retail het nog niet moeilijk genoeg heeft. De Glass app Crystal Shopper maakt het mogelijk om in de winkel de barcode te scannen en deze te vergelijken met de prijs op Amazon. Ok, niet zo heel vernieuwend. Al heb ik zelf ervaren dat het soms behoorlijk stom voelt als je een printermodel staat te scannen in de mediamarkt en de verkoper staat ineens naast je. Nu kan het nog sneller en “onopvallender”..ahum

5. Ongegeneerd netwerken/borrelen met Google Glass

Een gesprek starten op een borrel is zeker niet lastig als je een Google Glass op hebt. Iedereen is benieuwd en wil hem ook even proberen. We kunnen echter in 2014 meer diepgang verwachten met de People+ app. Hiermee kun je andere (belangrijke) personen vinden op een event. Via een people database, die nu nog in de maak is, wordt het mogelijk om deze publieke data via Glass op te roepen. Grappig fimpje, helemaal omdat in het filmpje iemand contact zoekt met investeerder Tim Chang, waar ik toevallig kortgeleden mee op de foto ging op de GMIC in San Francisco.

Gerelateerd artikel: Wearables, buzzwoord of revolutie

Ben je benieuwd naar nog meer Glass apps, kijk dan op de website van stainedglasslabs.com of op glass-apps.org. Je zult zien dat er veel social media apps zijn waarmee je eenvoudig een foto of video kunt delen via Facebook, Twitter, etc. Een goed voorbeeld is Glassagram, de naam zegt het al. Daarnaast zie je veel apps om specifieke nieuws of systeem alerts te krijgen. Zeker interessant, alleen kunnen smartphones dit ook al.

We gaan het merken wat de hackaton voor Google gaat opleveren, ik hou het in ieder geval in de gaten. Ik hoop dat mijn artikel in ieder geval inspiratie heeft gegeven.

Klik hier voor meer info

Meer blogs van Humphrey: