4 droomfeatures voor de iPhone 6

iPhone 6 Humphrey Fredriksz

De iPhone 6 krijgt een groter beeldscherm. Dat hebben we nu overal kunnen lezen. Hij wordt vast weer platter, lichter en sneller, eigenlijk de standaard wensen van een nieuwe iPhone. Wat zou ik echt heel fijn vinden? Hier mijn 4 droomfeatures voor de iPhone 6, misschien hoop jij op de zelfde.

1. Feedback voor je vingers

Ik droom van een dynamisch reliëf in het touch screen. Oké, de touch screens hebben het veruit gewonnen van de blackberries. Maar herinner je nog het gevoel van een Blackberry keyword? Heerlijk! Niets gaf zo’n enorme bevestiging als je blind een email aan het beantwoorden was. Misschien wat overdreven, maar wat meer feedback op het touch screen door middel van dynamisch reliëf zou wel heel mooi zijn. Zeker ook voor gaming!

2. Nooit meer een lege batterij?

Opladen via bewegingsenergie. Een echte droom, maar wel een realistische. Waarom steeds mijn iPhone opladen als ik er de hele dag juist mee bezig ben? Je hebt al jaren horloges die zich opladen door beweging. Waarom niet mijn iPhone. Volgens mij hoeft mijn iPhone eigenlijk nooit meer op te gaan.

3. Je iPhone blijft een pareltje

Een krasvrije metaal omhulsel, prachtig. Je betaalt tegenwoordig makkelijk 700 – 800 euro voor een iPhone. Je legt het één keer verkeerd neer en hij schuift een kras in de achterkant Net zoals je vroeger nieuwe sportschoenen had en binnen één dag zit er een bruin streepje op. Heel irritant. Zou echt een werelds zijn.

4. Een notificatie centrum.. aan de achterkant.

Een hele voorkant die bijna voor 90% wordt gebruikt voor een scherm en een achterkant die volledig nutteloos is. Zonde van de ruimte! Het omdraaien van een mobiel heeft een functie. Dus ook de achterkant. Bijvoorbeeld voor je muziek of voor echt favoriete activiteiten. Komt er weer een nieuwe battle for eye-ball: de achterkant van het scherm ;-)?

Eigenlijk kun je nog zo veel features verzinnen. Je hoort al veel over buigbare en uitrekbare schermen. Of beeld via een hologram, hoe vet! Voor mij zou eigenlijk een oneindige batterij het ultieme zijn… en wat sneller, platter en lichter.