3 tips voor Startups van Silicon Valley investeerders

startup_tips

In Silicon Valley investeren venture capitalists (VC’s) in duizenden startups en ondanks dat de Valley het beloofde land is voor startups, is het alles behalve makkelijk om hier te overleven. Op het GMIC event in het Moscone center in San Francisco afgelopen week was één van de meeste interessante sessies de paneldiscussie met 3 bekende VC’s uit Silicon Valley. Welke tips konden zij geven aan startups?

1. Dave McClure, Founding Partner, 500 Startups

“Get early products of the ground, get your early customers”. Ga zo snel mogelijk aan de slag met een prototype en toets of het aanslaat bij potentiële klanten. Als we kijken naar type innovaties dan zijn we uiteraard op zoek naar disruptive innovation, maar dit is niet altijd het uitgangspunt. Startups kunnen ook klein beginnen en zonder venture capital, dit geeft een startup meer vrijheid om te proberen, te experimenteren en het product te vinden die aanslaat bij klanten. Meer van Dave: 5 ideas from 500 Startups’ Dave McClure

Gerelateerd artikel: De Nederlandse brug naar Silicon Valley

 2. Jeff Clavier, Managing Partner, SoftTech VC 

Er zijn heel veel startups tegenwoordig, echter er zijn ook steeds meer kansen. Zeker ook met een steeds toegankelijkere ‘global market’. Ik zie twee opties waarin een startup zich kan onderscheiden voor een venture capitalist. Presteer beter dan je concurrent, ontwikkelen een betere techniek of heb een goede visie over waar de kansen in de toekomst liggen. Kun jij 3 – 5  jaar vooruitdenken en een investeerders hiervan overtuigen, dan volgen investeerder graag. We zijn op zoek naar leiders. Het teams en de oprichter zijn erg belangrijk voor een investeerder.

3. Tim Draper, Managing Director, Draper Fisher Jurvetson

Een startup gaat door verschillende (groei)fases heen. Per fase is het belangrijk om de juiste investeerder aan te trekken. Neem hier de tijd voor en “search for the best fit”. “And maybe the most important one, don’t run out of money”.

Meer van Tim Draper: 3 business tips from Tim Draper

Voor Nederlandse startups heeft het Nederlands Consultaat-Generaal programma’s ontwikkeld om ondernemers een zachte landing te geven in Silicon Valley.  Hierbij worden startups in contact gebracht met potentiële business parnters en helpen ze met de te nemen stappen. Lees hier mijn blog: De Nederlandse brug naar Silicon Valley.

Lees meer blogs van Humphrey: